Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ στην Αιανή Κοζάνης!


























Επιτυχία είχαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Π.Μ.Σ. Αιανής Κοζάνης ''Πρόοδος'' στο πολιτιστικό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. 

Η Αιανή είναι κωμόπολη του νομού Κοζάνης και έχει οριστεί ως ιστορική έδρα του δήμου Κοζάνης. Βρίσκεται κοντά στον Αλιάκμονα και απέχει 22 χλμ. νότια της πόλης της Κοζάνης. 
Ο ιδρυτικός μύθος συνδέει άμεσα την πόλη Αιανή με τον ιδρυτή της Ελίμειας: Αιανή, πόλις Μακεδονίας, από Αιανού παιδός Ελύμου, το εθνικόν Αιαναίος (Στέφανος Βυζάντιος). 
Το όνομα της Αιανής συνδέεται ετυμολογικά με το επίρρημα αεί, αιεί (=πάντοτε) και η αναγραφή της σε δύο επιγραφές, εντοιχισμένες σε εκκλησίες της σύγχρονης κωμόπολης, οδήγησε στην αναζήτηση της πόλης, η θέση της οποίας επιβεβαιώθηε με ανασκαφική έρευνα, όπως και το γεγονός ότι η Αιανή υπήρξε πρωτεύουσα του βασιλείου της Ελίμειας ή Ελιμιώτιδας. 
http://www.kozanh.gr/web/guest/aiani_arxaia_poli

Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου που γιόρτασε και απόλαυσε μια βραδιά ελληνικής παράδοσης σε ένα όμορφο και παραδοσιακό γλέντι. 
Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Σύλλογος μας παρουσιάζοντας χορούς από την περιοχή της Αλμωπίας Πέλλας αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. 

Ευχαριστούμε πολύ τον Π.Μ.Σ. της Αιανής ΠΡΟΟΔΟΣ για την πρόσκληση, την άψογη και ζεστή φιλοξενία που μας πρόσφεραν απλόχερα και απολαύσαμε. 
Θερμά συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους συλλόγους που πλαισίωσαν την εκδήλωση, κυρίως όμως στα παιδιά και στους κατοίκους για την στήριξη και την αγάπη τους στην παράδοση και τον ευλογημένο αυτό τόπο μας!











































































(δείτε περισσότερα ΕΔΩ: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1590858257832933.1073741838.1485997504985676&type=3)

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ και του χρόνου ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου